Voortgezet onderwijs

Robotica

TechnoPromo is volop in ontwikkeling en beweegt mee met de golfbeweging in het onderwijsveld. We hebben twee nieuwe robots aangeschaft zodat er volop geprogrammeerd kan worden. Momenteel zijn we druk doende met het realiseren van een z.g. “Comfort Zone”, een kamer waarin alles volledig op afstand bediend kan worden. (domotica-toepassingen in huis)

Het Voorgezet Onderwijs programma bestaat uit vier modules: Werkstukjes maken, Bouwen, Elektro/Energie en Duurzaamheid en Technisch Inzicht. De leerlingen kunnen werken met Nieuwe Technologie zoals de lasersnijder de 3D-printer. Ook de werkplek Energie en Duurzaamheid met daarin een levensechte zonnepaneel, zonnecollector en zonneboiler komt goed uit de verf. Het “fietsen tegen de zon” blijkt een spektakel te zijn waarin de leerlingen hun conditie afzetten tegen de energie van de zon. Het thema Technisch Inzicht bevat veel deelopdrachten zoals het programmeren van robots en domotica, krachten ( hefbomen en katrollen), principes en de werking van de auto.

De insteek van TechnoPromo blijft in tact, om leerlingen techniek zo breed mogelijk te laten ervaren. De elektro- en bouwafdeling blijven dus actueel en ook is er weer een ruime keuze om zelf een product te maken.