Scholen

Onderzoekend en Ontwerpend Leren

We bieden diverse onderwijsmodules voor het Basisonderwijs en Voorgezet onderwijs aan. We hebben modules waarin de kinderen diverse technieken kunnen ontdekken en aan diverse maakopdrachten werken. Daarnaast hebben we ook thematische programma’s, zoals “Ontdek de buizen in je wijk” of “Ontwerp je eigen meubels”.

Samenwerking Optimus en Invitare

Vanaf het schooljaar 2017-2018 wordt er door TechnoPromo samengewerkt met de stichtingen Optimus en Invitare om wetenschap en techniek (W&T) te verbeteren binnen het onderwijs van de scholen en dit verder te verankeren in hun curriculum.
De samenwerking tussen deze partners krijgt vorm door middel van een expertteam W&T bestaande uit een aantal leerkrachten en TechnoPromo. Samen zetten zij zich in om scholen te helpen met het vormgeven van W&T binnen hun klaslokaal en daarbuiten. Bij TechnoPromo wordt de input vanuit de scholen vertaald naar een technische (leer)omgeving, waarmee er zoveel mogelijk wordt aangesloten bij het curriculum van de scholen.
Net als de scholen ontwikkelt ook TechnoPromo zich op het gebied van wetenschap & technologie en komen er steeds nieuwe technologieën en apparaten bij waarmee de kinderen kunnen leren werken. De leerkrachten van het expertteam denken ook binnen TechnoPromo mee om het aanbod van TechnoPromo zo goed mogelijk af te stemmen op het programma van de scholen, om zo een doorgaande lijn tussen beide te creëren.