Louis Jansenplein

Cuijks Louis Jansenplein in Virtual Reality

Het Louis Jansenplein mag dan helemaal overhoop liggen in verband met een herinrichting, u kunt er nu toch al rondlopen. Virtueel dan. Via TechnoPromo is een ruimtelijke impressie van het nieuwe Louis Jansenplein tot stand gekomen. Die impressie is door iedereen te via onderstaande links bekijken. Gewoon, via een filmpje, maar het leukst is natuurlijk de 3D-beleving met een echte VR-bril. Je kan er ook in rondlopen op je computerscherm of via de CoSpaces-app op je tablet of smartphone.

Samenwerking
Vanuit de samenwerking tussen TechnoPromo en het Technasium van het Merletcollege hebben drie scholieren hun 5-VWO-project uitgevoerd bij het inmiddels 18-jarige techniekeducatiecentrum. In oktober 2020 begon hun gezamenlijk onderzoek aan een Virtual Reality bril. Daarna startte Huub Peters (scholier) met een ontwerpverdieping rond het Louis Jansenplein. Na de eindpresentatie voor hun klasgenoten ging TechnoPromobegeleider Bert van Baal verder met de vondsten van Huub. Het resultaat is een realistisch driedimensionaal beeld van de nieuwe inrichting van het plein.

Vergroening
Het ontwerp van de gemeente is iets aangepast aan de 3D-mogelijkheden van het CoSpaces-platform en kan op details afwijken – met name in de beoogde plantensoorten – maar de vergroening staat er goed op. Iedereen met onderstaande code kan er in rondlopen en zo een heel bijzondere indruk krijgen van het vernieuwde Louis Jansenplein. Vooral het vroegtijdige beeld van de toekomstige vergroening kan een verrassing zijn! In het echt komt de beplanting pas in het najaar. U bent dus van harte uitgenodigd voor een blik in de toekomst!

Filmpje:  Louis Jansenplein

Zelf rondlopen: CoSpaces Louis Jansenplein